Tour de Lasalle 2022

De Tour de Lasalle is een wielerronde die in 1955 voor het eerst is verreden en is daarmee een gevestigd wielerevenement op de amateurkalender. Traditioneel starten hier ook de nieuwelingen meisjes en de junior dames. Op zaterdagmorgen 9:00 begon het programma met een tijdrit langs de dijk met flinke wind tegen.

De tijdrit ging over een afstand van 5,1 kilometer. De start was ter hoogte van Lands End en de finish onderaan de dijk ter hoogte van de Postbrug. De wedstrijd bij de Nieuwelingen werd gewonnen door Jenna van Tongeren in 8 minuut en 36 seconden. Op de tweede plaats eindigde Roos Müller en Megan Arens zette de derde tijd neer. De rensters van RDE reden naar mooie plaatsen; Anne Linde 5e, Esmee 7e, Benedicte 17e, Femke 22e, Hannah 23e, Eline 26e, Naomy 31e,  en Floor 33e

Bij de Junioren won Silje Bader (8.30.89), net voor Zoë van Velzen (8.31.30) en Maartje Redder (8.35.50). Bij de RDE dames eindigden Nina, Carmen, Mayke, Danielle, Imme en Joyce respectievelijk op de 12e, 22e, 26e, 35e, 36e en 38e plaats.

De omloop had een rustig verloop. Aan de zeezijde zakte het tempo vaak ondanks verschillende uitlooppogingen volledig in, waarna er onder de dijk weer snoeihard werd gereden. Twee complete pelotons bereikten uiteindelijk de eindstreep. Bij de Nieuwelingen finishte Maureen Abma als eerste, voor Roos Muller en Esmee Blok. De andere RDE’ers Hannah 5e, Naomy 7e, Anne Linde 8e, Eline 13e, Benedicte 24e, Femke 31e, Floor 32e reden een prima koers en lieten zich regelmatig op de kop van de wedstrijd zien.

Bij de junioren klopte Silje Bader Carmen en Lisa van Belle. Bader was na de eerste dag de leidster in het algemeen klassement. De andere RDE’ers Nina 9e, Mayke 12e, Joyce 19e,  Imme 29e en Danielle 39e.

Op zondag werd het criterium verreden. De meisjes Nieuwelingen startten iets na de Junioren, maar uiteindelijk liep toch alles ongeveer 10 ronden voor het einde in elkaar. Het tempo lag heel hoog. Bij het samensmelten van de pelotons ontstond er even chaos, maar er kon geen gebruik van gemaakt worden. Het was een mooie wedstrijd met weinig uitvallers. Bij de junioren was Lisa van Belle de rapste, voor Carmen en Elise Timmerman. De eindzege was voor Silje Bader uit Warmenhuizen.

De andere RDE’ers Nina, Joyce, Mayke, Imme  reden respectievelijk naar de plekken, 5, 13, 23, 24 en 39.

De sprint bij de nieuwelingen werd gewonnen door Esmee, voor Selena Bas en Hannah. Eline greep met haar 4e plaats net naast het podium.In deze categorie ging de eindzege naar Roos Müller. Anne Linde werd 16e, voor Naomy 22e, Femke 23e, Benedicte 27e en Floor 28e.

RDE  kan al met al terugkijken op een zeer geslaagd evenement met prachtige weersomstandigheden, zonder valpartijen en 5 podiumplaatsen.

Comments are closed.