De geschiedenis

In 2011 zijn we met een vijftal dames gestart om één in de maand een gezamenlijk wegtraining  te organiseren.

Reden was dat voor de betreffende dames geen faciliteiten waren voor trainingen. Meestal moesten ze met nieuwelingen en junioren mee of er werd niets gedaan. Voor veel dames die bijvoorbeeld net van de jeugd kwamen een reden om te stoppen.

In 2012 kreeg het district er ‘lucht’ van dat we wat organiseerden voor deze groep. Het district vroeg ons toen of we dit niet onder de vlag van KNWU Oost konden doen. We kregen een klein budget voor wat trainingen en langzaam werd, door met name mond tot mond reclame, de groep groter en werd de roep om meer activiteiten ook steeds groter.

De groep bleef groeien en er diende zich in 2013 een kledingsponsor aan en we reden voor het eerst in wedstrijden als Ragazze dell ‘’Est: meisje uit het Oosten. Sterk punt is dat de dames gewoon lid blijven van hun eigen vereniging en alleen bij centrale trainingen, trainingskampen en een aantal meerdaagse wedstrijden uitkomen in de kleuren van Team RdE.

We zijn anno 2020 gegroeid naar een groep van 26 dames in de leeftijdscategorie van 14 t/m 18 jaar waarbij een aantal belofte dames nog graag mee traint en incidenteel ingezet worden als assistent trainsters.

Met een budget dat dankzij diverse sponsoren vele malen hoger is dan in 2011 is, ziet de toekomst onder de vlag van het district er heel rooskleurig uit. We groeien nog steeds.

Waarom RDE.

de trainingen

bij wedstrijden helpen we elkaar, zowel voor, tijdens als na de wedstrijd

de sponsoren helpen mee en daardoor kunnen we meer

Onze enthousiaste begeleiding ondersteunt en verzorgt

Veel diverse trainingen met waarbij we ook  wedstrijdelementen simuleren

Heb je behoefte om ergens over te praten? We helpen je

Begeleiding

We helpen

Onze regels

Het is leuk als we met zijn allen zijn

We proberen altijd aanwezig te zijn bij de trainingen

.

Onze Principes

samen sterk

door onze gezamenlijke aanpak kunnen we elkaar helpen bij trainingen en wedstrijden

plezier

We doen het samen zodat we meer plezier kunnen beleven aan de sport.

cer]