Nieuwsberichten Team RDE

U6 Cycle tour zweden

U6 CYCLE TOUR ZWEDEN

Namens Team RDE vertrokken Sofie, Ilse, Sanne, Megan, Babette, Tamara, Eva, Anne en Tessa naar  het Zweedse Tidaholm voor een zesdaagse etappekoers! Een week bestaande uit een proloog, een omloop, een criterium, twee klassiekers en een tijdrit allemaal in heuvelachtig gebied. Tijdens de meerdaagse zijn er diverse klassementen. Bij zowel de nieuwelingen als bij de dames werd er gestreden om de gele trui (voor het algemeen klassement) en de blauwe trui (ook wel puntentrui). Voor de junior-vrouwen was er ook nog een roze trui (jongerenklassement).

Dat de meiden in vorm waren, was al gebleken uit de wedstrijden van afgelopen weken, maar de prestaties waren deze week boven verwachting goed! Een kort overzicht van alle zes de etappes bij zowel de nieuwelinge meisjes (N) als de junior-vrouwen (V):

Maandag: een proloog over 3,5 km
Het was een lastige proloog met een klim van ruim 10%. Als eerste mochten de nieuwelinge meisjes van start, met als resultaat twee top tien noteringen voor Ilse (7e) en Sofie (9e)! Sanne en Megan werden respectievelijk 32e en 43e. Omdat de junior-vrouwen samen met de elite-dames rijden, hadden we niet ingezet op het podium, maar Eva verraste iedereen en wist tussen de dames een 2e plek te bemachtigen! Anne, Tessa, Tamara en Babette volgde op een 22e, 23e,34e en 35e plaats. Omdat Eva de eerste junior-dame was, mag ze morgen starten in de roze trui! Daarnaast gaat team RDE aan de leiding in het ploegenklassement!

Dinsdag: een klassieker over 63km (N) en 85km (V)
Een pittige klassieker met een flinke klim en een onverharde strook. Bij de nieuwelingen leverde de eerste echte etappe een 17e (Ilse), 18e (Sofie), 22e (Sanne) en 40e (Megan) plek op voor Team RDE. Bij de junior-vrouwen wist Tessa in de eindsprint 4e te worden! Gevolgd door een 19e plek voor Tamara, Eva 20e, Anne 43e en Babette 48e. Doordat het uitliep in een massasprint, wist Eva haar roze trui veilig naar de streep te brengen en start ook morgen weer in het roze!

Woensdag: wederom een klassieker, ditmaal over 65km (N) en 98km (V)
Bij de nieuwelingen ging het er hard aan toe vandaag. Gelijk vanaf het begin ging het voluit en waren en continue demarrages. Ook onze dames hebben het meerdere malen geprobeerd. Uiteindelijk draaide het toch uit op een massasprint en wist Sofie naar een 3e plek te sprinten! Ilse werd 12e, Sanne 22e en Megan 40e. Door de goede resultaten van de afgelopen dagen staan de meiden derde in het ploegenklassement! Bij de junior-vrouwen was het een hele andere wedstrijd. Halverwege de wedstrijd ging Michelle (gastrenster van Team RDE) ervandoor en kreeg twee minuten voorsprong. Door goed teamwork in het peloton behield Michelle haar voorsprong en ging er met de overwinning vandoor! Eva werd in de eindsprint van het peloton 3e! Tessa werd 19e, Babette 44e en Tamara 46e.

Donderdag: een criterium door het centrum van Tidaholm
Een bochtig parcours met een finish lichtelijk heuvel op. Helaas reed Sofie lek en kon ze niet meer terugkeren in de voorste groep. Hierdoor is ze weggezakt in het algemeen klassement. Ilse wist zich wel te handhaven en werd 11e. Sofie 21e, Sanne 22e en Megan 32e. Bij de junioren werd Eva 3e, Tessa 19e, Babette 41e en Tamara 42e. Helaas wist Eva vandaag op basis van bonificatieseconden haar roze trui niet te behouden, maar mag morgen nog wel van start in de blauwe trui.

Vrijdag: een omloop over 32km (N) en 65 km (V)
Sofie koos vandaag voor de aanval om tijd terug te winnen voor het algemeen klassement, en met succes! Ze kwam met drie andere los van het peloton en wist de voorsprong uit te bereiden. In de slotklim zat ze goed en ging als eerste de sprint aan. Ze had zo’n goede eindspurt dat niemand meer over haar heen kwam! Een geweldige overwinning met een flinke voorsprong op de rest. Ilse werd 8e, Sanne 28e en Megan moest helaas de wedstrijd vroegtijdig verlaten door een valpartij. Bij de junior-vrouwen was de gele trui ervandoor gegaan en die heeft het peloton niet meer terug gezien. Hiermee had ze de eindzege zo goed als veilig gesteld en ging het om de tweede plaats. Eva werd 5e, Tessa 11e en Babette 42e in de eindsprint. Tamara heeft de wedstrijd vroegtijdig verlaten. Door de ontsnapping zijn de dames in het ploegenklassement gezakt van de eerste plaats, naar de tweede plek.

Zaterdag: afsluitende tijdrit over 14km
Een zware tijdrit over een heuvelachtig parcours met een hoop wind. Ook was het aan de dames te merken dat de eerdere dagen deze week flink in de benen waren gaan zitten, maar desondanks werd er weer geweldig gepresteerd! Sofie wist na een grandioze tijdrit een 3e tijd neer te zetten bij de nieuwelingen. Ilse werd 12e, en Megan en Sanne eindigden 42e en 44e. Bij de junioren was het Eva die het feest compleet maakte! Ook zei snelde naar een 3e tijd. Tessa werd 17e, Babette 32e en Tamara 36e. Door de snelle tijd van Eva wist ze haar roze trui weer terug te veroveren en mocht zei zich kronen tot beste junior-vrouw deze week. Daarnaast werd Eva 2e in het puntenklassement en 3e algemeen! Tot slot werden er ook nog goede zaken gedaan voor het ploegenklassement. De nieuwelingen zijn 3e en de junior-vrouwen 2e geworden! Dus alle dames verschenen na een geweldige week met mooie koersen op het podium voor de huldiging. Al met al een topweek met een jongerentrui, hoge klasseringen in het algemeen klassement, twee dagoverwinningen en drie derde plekken! Namens de rensters willen wij alle begeleiders en sponsoren bedanken voor een geslaagde week!
foto van Team RdE.foto van Team RdE.