Nieuwsberichten Team RDE

Eva wint Marianne Vos Classic

Vandaag stonden zowel de nieuwelingen als junioren meiden van Team RDE aan de start van de Marianne Vos Classic!

JUNIOREN: De winnares (Eva Jonkers) vertelt:
De wedstrijd ging over 2 rondes van een kleine 30 km. Anne, Tessa en ik waren steeds te vinden in de kop van het peloton. Er werd best hard gereden. In de tweede ronde ging Anne er alleen vandoor wat ze een behoorlijk aantal kilometers volhield. Eenmaal weer terug in het peloton kwam de ene naar de andere aanval. In de laatste 3 km was er 1 vooruit. Met nog 2 km te gaan, vond ik het genoeg geweest en zette de aanval in. Naar de koploopster en erop en erover. Vollebak naar de streep en ik hield stand! Een fantastische overwinning voor mij met 8 sec voorsprong!

Ook Anne, Tessa en Tamara wisten vandaag keurig in het peloton te finishen. Tessa een 21e plaats, Anne een 25e plaats en Tamara een 43e plaats. Helaas wisten Sanne en Laura de koers niet uit te rijden.

NIEUWELINGEN:
Sofie, Anouk, Megan, Ilse en Julia reden vandaag bij de nieuwelingen. Sofie eindigde met een goede wedstrijd op een mooie 10e plek.. Anouk kwam ook goed mee, maar moest helaas de wedstrijd vroegtijdig verlaten. Julia, Ilse en Megan waren helaas betrokken bij een valpartij. Ilse kwam hard ten val en heeft hierdoor de wedstrijd moeten verlaten. Julia en Megan hebben daarna nog wel de koers uit kunnen rijden. Julia haalt daarbij alsnog een 59e plek een Megan een 64e plek.