Nieuwsberichten Team RDE

Wedstrijdweekend Team RDE

De dames van Team RDE hebben dit weekend volop wedstrijden gereden. Zowel in Nederland als in België verschenen de dames aan de start. Hier een kort van de dames verslag vanuit België:

Dit weekend hebben drie meiden (Sanne, Tamara en Laura) ieder op hun eigenwijze een weekendje België erop zitten. Voor Sanne begon het zaterdag met een wedstrijd in de plaats Schellebelle. Het was een zware wedstrijd tussen de elite vrouwen, waarbij Sanne een nette 40ste plek behaalde van de 101 gestarte deelnemers. De dag erop was er wedstrijd in de plaats Sinaai, waar alle drie de meiden aan de start stonden. Het was een wedstrijd met nieuwelingen meisjes en junior-dames samen. Er stonden in totaal 87 deelnemers aan de start en de wedstrijd was 58 km lang. Alle drie de meiden reden goed mee met het peloton, totdat er een grote val plaatsvond in de 3de van de in totaal 8 rondes. Gelukkig lag geen van ons drieën erbij, maar Laura belande wel in een achtervolgend groepje die 2 ronden voor het eind weer aansloot bij het peloton. De wedstrijd eindigde in een massasprint waarbij Tamara een fantastische 4de plek behaalden, Laura geweldig 16de werd en Sanne een super 21ste plek behaalde na haar gereden wedstrijd van de dag ervoor.

Naast wedstrijden in België, waren er ook een aantal dames die het dichter hij huis zochten. Er werd in Standdaardbuiten en Dwingeloo gereden. Voor de meeste dames hun eerste criterium van het seizoen. Hier een verslagje van de wedstrijden:

Standdaardbuiten:
Hier verschenen de nieuwelingen Ilse en Sofie en junioren Tessa en Anne aan de start. De ervaringen van Anne:...
Vandaag werdt er hard gekoerst. Het ging gelijk vanaf de start hard en er waren 2 dames weggereden. Al snel waren er nog maar 25 rensters over in het peloton. Er werd veel gedemareerd door onderandere Tessa en mij. We probeerde het peloton af te stoppen voor elkaar, leuk om zo als team samen te rijden! Tessa was uiteindelijk 11e bij de junioren. Ilse was 7e en Sofie 6e bij de nieuwelingen en ik 8e bij de junioren. Allemaal goed gereden en mooi in het peloton gebleven!

Dwingeloo:
Hier verschenen Julia en Babette aan de start voor hun eerste criterium van het seizoen.Babette moest vroegtijdig wedstrijd verlaten door een blessure, maar Julia wist zich goed staande te houden tussen de junior-dames als tweedejaars nieuweling! Julia:
Na de start kwam ik terecht in de tweede groep waar ik de hele wedstrijd heb gereden. Er werd goed gekoerst en ik heb er veel geleerd. Mooi op kop mee kunnen draaien en uitgereden in de tweede groep.

Ronde van Zuid-Oost Friesland:
Zondag stond Eva Jonkers aan de start van de Ronde van Zuid-Oost Friesland voor Elite dames namens de selectie Junior-Vrouwen. Samen met 5 ploeggenoten reed Eva sterk voorin mee. Ze miste helaas de aansluiting met de kopgroep maar hielt zich sterk stand in de tweede groep. En sprintte na 129 KM naar een 4e plek in de tweede groep wat resulteerde in een 17e plek!