Nieuwsberichten Team RDE

Trainingskamp Frankenau

Vorige week zijn de dames van team RdE op trainingskamp geweest in Frankenau (vlakbij Winterberg). Woensdag middag vertrokken twaalf dames met vier begeleiders in diverse busjes. Eenmaal aangekomen aten we gezamenlijk pasta en was het tijd om naar bed te gaan.
Donderdag ochtend stond de eerste training op het programma. Het was een rit van 70km om te wennen aan de omgeving. Al die heuvels zijn we in Nederland natuurlijk niet gewend. Na een prima verzorgde lunch s' middags gingen de dames op weg voor de tweede training van de dag. Wederom 70km met een aantal herhalingen van een pittige klim met steigingspercentages tot 16%!


Vrijdagochtend stond in het teken van techniek. Na even los gereden te hebben, hebben we geoefend op bidons aanpakken, remmen, draaien/keren en hebben we een parcour op tijd afgelegd. Zo snel mogelijk alle oefeningen goed uitvoeren. Het middagprogramma bestond uit een duurrit van 85km door de prachtige omgeving.

Het restaurant waar we altijd lunchen en avondeten, had een prachtige lunch bereid die we zaterdag ochtend konden ophalen opweg naar Winterberg. Die lunch hadden we hard nodig, want er stond een lange training op het programma. Na 145 km en 2000 hoogtemeters hadden we een hoop van de omgeving gezien. Naast Winterberg zijn we nog veel meer mooie klimmen en plekken tegen gekomen. Al kregen we dat de laatste 30 km niet helemaal meer mee. Want hoe goed de dames ook getraind zijn, 145 km door de heuvels is en blijft afzien.
Na een welverdiende nachtrust, brak zondag de laatste training aan. Tijdrittraining! Drie maal een klim van 1.6km op tijd. Telkens werd er tussendoor geëvalueerd waardoor je beter voorbereid aan de volgende keer begon. Dit leidde bij sommige de laatste keer tot spectaculaire verbeteringen van hun tijden!

Al met al was het een geweldig weekend met een hoop gezelligheid. Daarnaast hebben we veel geleerd.

Namens de dames willen we de begeleiding weer bedanken! Alles was weer top geregeld!
Ook Inez, die mee was als extra begeleidster, bedankt! #TeamRDE

 Daarnaast zijn er met een GoPro leuke beelden gemaakt vanuit de groep. Een unieke inkijk op hoe wij de training vanaf de fiets beleven.Het filmpje is te vinden op: https://www.facebook.com/RagazzeDellest/?fref=ts