Nieuwsberichten Team RDE

EPZ Omloop van Borsele 2017

Naast de Healthy Ageing Tour, maakte ook de EPZ Omloop van Borsele deel uit van de UCI Nations' cup voor junior-vrouwen. Team RDE werd vertegenwoordigd door Anne van Rooijen, Eva Jonkers, Tamara de Graaf, Babette Buitenhuis, Tessa Paardekooper en Rienke ten Have. Een mooi zestal dat vrijdag begon met een individuele tijdrit over 13,5 km tussen een heel internationaal deelnemersveld. De dames wisten zich onwijs goed staande te houden tussen alle nationale selecties uit diverse Europeese landen. Als eerste ging Rienke van start. Na een keurige tijdrit is ze op een 124e plek van de 139 deelneemsters geëindigd. Tamara snelde naar een mooie tijd onder de 21 minuten en bemachtigde een 72e plek en Babette werd 66e. Toen verscheen Anne aan de start wist boven zichzelf uit te steigen. Met een geweldige tijd onder de twintig minuten werd ze 23e. Ook Tessa liet zich van haar beste kant zien met een geweldige 18e plek. Als laatste ging Eva van start. Lang hoefde we niet te wachten, want na 19'30 minuten sprinten ze naar een fantastische 6e plek. Een super eerste dag van alle dames met als resultaat een 5e plek in het ploegenklassement van de 26 ploegen.


(Links: Tamara, midden: Babette en rechts: Eva)
Na de goede dag van gisteren verschenen de dames vandaag opgewekt en vol vertrouwen aan de start. Er stond een mooie klassieker van 74 kilometer op het programma met redelijk wat wind. Na een goede start met bijna alle dames voorin, ging het na ruim een kilometer goed mis. Zowel Anne, Eva, Tamara als Babette waren betrokken bij een grote valpartij. Anne en Eva wisten optijd weer de aansluiting te maken met het peloton, maar Babette en Tamara bleven steken in de tweede groep, waar ook later Rienke bij aansloot. De drie dames wisten de koers uit te rijden maar keken wel de hele koers tegen een achterstand aan. Zuur omdat ze er weinig aan konden doen vanwege die valpartij, maar binnen de tijdslimiet, dus ook de laatste dag mogen de dames van start. Anne, Eva en Tessa hielden wel stand in het peloton en konden erg goed meekomen. Door alle hectiek was demarreren moeilijk en maakte de dames zich op voor een sprint in het peloton. Helaas liep dit voor Tessa anders dan gehoopt. Met nog vijf kilometer te gaan, kwam Tessa erg hard ten val. Met een verbrijzelde voorvork en na een wielwissel, wist ze toch de finish te halen. Voor Eva en Anne verliep de eindsprint beter. Eva kwam voorin goed mee en sprinte naar een keurige 18e plek. Anne werd 56e in de eindsprint. Door de valpartij van Tessa verloor ze haar transponder, waardoor ze in eerste instantie niet in de uitslag was opgenomen, maar na overleg met de jury en na het terugkijken van de videobeelden, konden ze zien hoelaat ze was gefinisht en mocht ook Tessa, net zoals de rest, de laatste dag van start.

Zondag was een stralende dag met een strak blauwe hemel. De dames verschenen aan de start voor de laatste etappe over 72 kilometer. Ditmaal verliepen de eerste kilometers beter en bleef het peloton bij elkaar. Toch kwamen Babette en Rienke op achterstand door een valpartij maar wisten weer snel aan te sluiten bij het peloton. Richting de finale zaten alle dames nog in de eerste groep en deed Eva zelfs pogingen om weg te rijden uit het peloton. Veel ruimte kreeg ze niet en het draaide uit op een massa sprint. Hierin zijn Eva, Anne, Tessa en Rienke keurig in het peloton gefinisht. Babette kwam op een kleine achterstand binnen in de tweede groep door omstandigheden en kort daarna volgde Tamara in de derde groep. 

Al met al een geweldig weekend voor Team RDE met als beste klassering een 7e plek in het algemeen klassement voor Eva. Daarnaast hebben alle dames de UCI meerdaagse uitgereden! Een hoop geleerd en ervaring opgedaan op dit hoge niveau.

(Links: Tessa, midden: Rienke en rechts: Eva)
Voor meer foto's, neem een kijkje op onze Facebook site: https://www.facebook.com/RagazzeDellest/posts/1460441724020404 !