Nieuwsberichten Team RDE

Healthy Ageing Tour 2017

Dit jaar maakte de Healthy Ageing Tour deel uit van de UCI Nations’ cup voor junior-vrouwen. Voor team RDE verschenen Anne van Rooijen, Eva Jonkers en Tessa Paardekooper aan de start. Een wedstrijd over vier dagen met een proloog en drie etappes in en rondom Groningen. De reacties van de dames zelf na de laatste dag:
Anne:
Zo dat was toch een week! Het was een van mijn eerste meerdaagse op dit hoge niveau. Dus als eerstejaars junior had ik van tevoren niet verwacht dat ik de tour helemaal zou uitrijden. De proloog (tijdrit) ging niet zo goed. Ik was te snel gestart, omdat ik zo opgepept was. De laatste kilometer zakte mijn snelheid af. Doel was top 50 maar het werd een 79 plek. De eerste etappekoers ging goed. Ik kon in de begin fase mooi naar voren rijden en zat al gelijk op de 5e rij. Daarna zat ik net achter de breuk van het peloton en kwam ik in een groepje voor de 40ste plek. Hier moest ik helaas van lossen en kwam in een groepje daarachter. Uiteindelijk was ik helemaal kapot en finishte ik achter het groepje op grootte achterstand, maar wel gefinisht. De derde dag kon ik niet bij het peloton blijven en was ik echt helemaal kapot. Toen kwam ik in een groepje van 6 met allemaal buitenlanders en kreeg ik het voor elkaar om met hun waaiers te gaan rijden. We hebben niemand terug laten komen en zijn op 8 min gefinisht. Mooie ervaring! De laatste dag was het zwaarst. Van te voren kon ik moeilijk eten en voelde ik me al niet goed. Toen ben ik even gaan lopen en begon ik het ontbijt niet binnen houden. Daarna nog zoveel mogelijk proberen te eten en starten. Het was heel zwaar en voor deze afstand. Ik reed veel achterin het peloton. En kon de valpartijen ontwijken en bij de laatste moest ik door het gras en kwam ik op achterstand. Ik had niet meer de kracht om terug te rijden en ben op 1:15 achter het peloton gefinisht. Wel heel blij dat ik hem heb uitgereden!! Op naar volgende week een mooie klassieker en over twee weken weer een meerdaagse in Borsele!

Eva:
De eerste dag reden we een proloog over 3,4 km, goed gevoel en een 14e plek. Dag twee moesten we een wedstrijd over 78 km. Ik startte achteraan maar kwam in de neutralisatie goed naar voren en reed voor het start signaal op de 3/4e rij. Maar toen helaas, nog geen 500 meter na het start signaal reed ik lek en kon ik helemaal opnieuw beginnen. Uiteindelijk kwam ik nog terecht in de derde groep maar 7 km voor het einde reed ik helaas wederom lek. Nog geprobeerd een heel stuk terug te komen en geëindigd op een teleurstellende 68e plek. Dag drie stond ik vol goede moet aan de start. In de eerste kilometers reed ik al snel naar voren en zat voorin het peloton. Maar na zo'n 10 km reed er iemand vol in mijn achterwiel waardoor ik niet verder kon en wederom moest wisselen. Ik kreeg een wiel van de neutrale wagen maar daar lag de cassette niet goed op. Dus nu een fietswissel voor de zekerheid. Maar het hielp niet meer. Ik reed inmiddels achter in de karavaan en niemand mag je terug rijden. Op de finish lijn van de eerste ronde moest ik de koers verlaten en zat mijn Healthy Ageing Tour erop. Ontzettend balen maar het was niet anders. Op naar de komende wedstrijden!

Tessa:
In de proloog werd ik 63e, mijn start ging goed maar later kon ik geen goed tempo vinden. De tweede etappe zat ik eerst in de tweede groep maar door een valpartij moest ik een gat dichtrijden. Later toen het op de kant ging viel er een aantal plekken voor me een gat waardoor ik in de derde groep terecht kwam. De derde etappe reed ik mee in het peloton en sprintte ik naar een 25e plek! De vierde etappe lag ik in de laatste km helaas bij een valpartij. Ik kijk heel erg uit naar de volgende wedstrijden!

Wij willen alle sponsoren bedanken die het mogelijk hebben gemaakt dat onze dames aan de start konden verschijnen!

Bikecenter Zeeuwsvlaanderen Regio Arnhem/Nijmegen | B-Cat High Altitude Training |  Auto Winkelhorst | Salco bedrijfsdeuren | Jongejan Wissebron | Nijha | KNWU District Oost

Ook willen wij Esmee als gastrijder van team RDE bedanken!

 (Links: Anne, midden: Eva en rechts: Tessa)