Nieuwsberichten Team RDE

Trofeo Binda Italië Nationscup

De meest rechtse op de foto in het oranje is EvaEva Jonkers was namens de RDE afgelopen weekend samen met de Nederlandse Selectie afgereisd naar Italië om deel te nemen aan de 'Trofeo Binda Italië Nationscup Junior Women'. Een kort verslagje van hoe Eva het weekend beleefd heeft:
 
Zaterdag 18-03 vertrokken we vanaf Schiphol om vervolgens te landen op Milaan-Malpensa. Snel een lunch bij ons hotel en hup de fiets op. Het parcours werd verkent en vervolgens op de hotelkamer werd de tactiek besproken. Na een heerlijke avondmaaltijd snel ons bedje in want de wekker stond op 05:15 uur. 
Om 6 uur stond het ontbijt al op ons te wachten. Daarna snel de koffer pakken en op naar het parcours. Rugnummers opspelden, beentjes insmeren en inrijden. Nog even snel het podium op voor een krabbeltje en een foto met het team en door naar de verzet controle. Om 9 uur stond het peloton van 147 meiden klaar en gingen we dan eindelijk van start. Na een iets langere neutralisatie als normaal ging de koers dan eindelijk echt los. Maar al na een paar kilometer zat ik achter de eerste valpartij. Ik kon er gelukkig snel omheen en weer aansluiten bij het peloton. Er zaten een paar flinke klimmetjes in het parcours. We zaten als team goed voorin. De kilometers vlogen voorbij. Op de laatste klim helemaal naar boven kwam een aanval. Helaas moest ook ik lossen. Maar eenmaal boven ging het gas er weer op en kon ik in de afdaling weer aansluiten. Uiteindelijk met een uitgedund peloton van 25 meiden naar de finish. Een massasprint. Teamgenoot Lorena zat goed van voren, en maakte het fantastisch af! Ik kwam als 14e over de streep.
(Eva is meest rechtse in het oranje)