Nieuwsberichten Team RDE

WK JUNIOREN MET EVA JONKERS!

22 september 2017, het WK Weg voor junior-vrouwen met Eva Jonkers van TeamRDE!

Om 10u05 vertrok het peloton met 92 rensters uit 32 verschillende landen voor hun WK op de weg. Op de livestream konden we meekijken met Eva en de rest van de Nederlandse Selectie. En wat was het een onwijs gave wedstrijd! Na afloop deelde Eva haar ervaring van haar eerste WK op Facebook: 'Vandaag was het dan eindelijk zo ver. Het WK in Bergen. Mooie en vooral hele zware wedstrijd! Ik heb vreselijk afgezien, maar ben een fantastische ervaring rijker. Het was een mooi parcour met wat pittige klimmetjes We moesten vier rondes rijden wat resulteerde in een totaal aantal kilometers van 76 met 1000 hoogtemeters. Helaas heb ik ook nog even het asfalt gekust wat mijn eigen schuld was overigens. Met 65 km/u door de laatste bocht van de afdaling is toch net iets te hard... Gelukkig zat ik snel weer terug op de fiets en met een paar schrammetjes op mijn schouder ben ik er heel goed vanaf gekomen! Weer aan kunnen sluiten bij het peloton en uiteindelijk als 38e gefinished. Een plek waar ik zeker tevreden mee mag zijn!' 

Als TeamRDE hebben we onwijs genoten van de wedstrijd en zijn we heel erg trots op de prestatie van Eva! 


(1: Eva is als een van de eerste vertrokken bij de wegwedstrijd ~ 2: Bovenop de klim ~ 3: De laatste meters van Eva op haar eerste WK)

Eva Jonkers naar het WK!

Nog een paar weken en dan is het zover. Het WK voor junioren. Dé wedstrijd van het jaar. Op 22 september is de wegwedstrijd voor junior-vrouwen in het prachtige Bergen in Noorwegen. En wij als TeamRDE kunnen melden dat niemand minder dan onze eigen Eva Jonkers hiervoor is geselecteerd! De bondscoach heeft Eva als één van de zes geslecteerd om deel te nemen aan de wegwedstrijd over bijna 80 kilometer in Bergen. Dit heeft ze te danken aan haar geweldige prestaties dit seizoen zoals onder andere de overwinning in de meerdaagses in Zweden en Assen. Als TeamRDE zijn wij onwijs trots op Eva en wensen wij haar heel veel succes in Noorwegen! Houdt de Facebooksite in de gaten voor meer updates en voor de livestream om de wedstrijd live te kunnen volgen! 

European Junior Cycling Tour Assen

Afgelopen week verschenen Ilse (N) , Sofie (N), Babette (V) , Eva (V) en Tamara (V) aan de start voor de European Junior Cycling Tour Assen. Wederom een zesdaagse etappekoers door het Drentse landschap. De week begon met een overwinning op de proloog voor Eva en Ilse bij junior-vrouwen (V) en nieuwelinge meisjes (N)! Sofie, Babette en Tamara volgde op een 5e, 19e en 30e plaats. Door bonificatieseconden wisten Eva en Ilse de gele trui op dag twee in het criterium niet vast te houden, maar behaalde genoeg punten om op woensdag in de witte trui te mogen starten (speciaal klassement). Alle dames reden het criterium uit in het peloton. Op woensdag tijdens de klassieker startten de dames samen en ging er dus een groot peloton op weg richting de Drentse kasseienstroken. Helaas brak het door een valpartij en mistte een hoop van onze dames de aansluiting met de kop van de wedstrijd. Alleen Eva wist de chaos te doorstaan en snelde naar een 3e plaats in de eindsprint! Donderdag was het tijd voor de tijdrit over 13 km. Eva reed een dijk van een tijdrit en won met overmacht. Hiermee heroverde ze de gele trui. Ook Sofie reed een super tijdrit en werd 2e! Ilse wist ondanks haar verwondingen van de valpartij 9e te worden. Ook Babette reed een uitstekende tijdrit! Ze steeg een aantal plaatsen door haar 15e tijd. Tamara volgde op een prima 29e plaats! Vrijdag was het alweer de vijfde etappe. Eentje met kasseien en heel veel wind. Al direct vanaf de start ging het onwijs hard bij de junioren en brak het meteen. Er was een kopgroep van 18 weg met daarin Babette en Eva! Tamara volgde in de tweede groep. In de eindsprint was Eva iedereen te snel af en stelde haar gele trui zo goed als veilig. Babette werd 16e en ook Tamara reed een goede top 30 klassering.  Ook bij de nieuwelingen brak het door de wind. Gelukkig zaten zowel Sofie als Ilse in de eerste groep. Ilse wist onderweg genoeg punten te verzamelen om haar 3e plek in het speciaal klassement veilig te stellen! Hierdoor had ze niet meer genoeg over in de eindsprint en finishte in het peloton. Sofie had wel goed gespaard en wist iedereen in de eindsprint te verrassen met een geweldige 2e plaats! Tot slot was er zaterdag nog een criterium. Na meerdere aanvalspogingen bij de junioren van onder andere Babette, draaide het uiteindelijk uit op een Massasprint. Tamara zat goed van voren en wist in de eindsprint naar een prachtige 3e plek te sprinten. Eva eindigde in de top 10 en wist zo haar gele trui veilig te stellen! Babette werd 17e algemeen en Tamara 25e. Bij de nieuwelingen werd Sofie 7e algemeen en Ilse 20e

 

Tessa 3e in Ochten

foto van Team RdE.

Vandaag stonden Ilse, Babette, Sanne en Tessa aan de start in Ochten. Een criterium over 50 km op een rondje van 1,2 km.

Babette vertelt:
"Na afgelopen week een beetje te zijn bijgekomen van Zweden, was het vandaag weer tijd voor een criterium. Vanaf het begin werd er hard doorgereden en ik had moeite om mij voorin te handhaven. Daarom besloot ik toen het even stil viel, direct voor de aanval te kiezen. Vanuit achter gedemarreerd en al snel had ik een groot gat. Bijna tien kilometer lang heb ik een voorsprong van rond de 30 seconden gehad. Tessa en Sanne hielpen door op kop af te stoppen. Tussendoor nog wat premies meegepakt, maar uieindelijk sloot het peloton weer aan. Door mijn aanval een hoop punten voor de leidersprijs binnengehaald en die in het verloop van de koers weten veilig te stellen. In de laatste rondes nogmaals geprobeerd om weg te komen, maar tevergeefs. Het werd uiteindelijk een eindsprint met een 12e plek voor mij!"

Tessa pakte in de eindsprint een 3e plek, Ilse werd 7e, Babette 12e en Sanne 13!

U6 Cycle tour zweden

U6 CYCLE TOUR ZWEDEN

Namens Team RDE vertrokken Sofie, Ilse, Sanne, Megan, Babette, Tamara, Eva, Anne en Tessa naar  het Zweedse Tidaholm voor een zesdaagse etappekoers! Een week bestaande uit een proloog, een omloop, een criterium, twee klassiekers en een tijdrit allemaal in heuvelachtig gebied. Tijdens de meerdaagse zijn er diverse klassementen. Bij zowel de nieuwelingen als bij de dames werd er gestreden om de gele trui (voor het algemeen klassement) en de blauwe trui (ook wel puntentrui). Voor de junior-vrouwen was er ook nog een roze trui (jongerenklassement).

Dat de meiden in vorm waren, was al gebleken uit de wedstrijden van afgelopen weken, maar de prestaties waren deze week boven verwachting goed! Een kort overzicht van alle zes de etappes bij zowel de nieuwelinge meisjes (N) als de junior-vrouwen (V):

Maandag: een proloog over 3,5 km
Het was een lastige proloog met een klim van ruim 10%. Als eerste mochten de nieuwelinge meisjes van start, met als resultaat twee top tien noteringen voor Ilse (7e) en Sofie (9e)! Sanne en Megan werden respectievelijk 32e en 43e. Omdat de junior-vrouwen samen met de elite-dames rijden, hadden we niet ingezet op het podium, maar Eva verraste iedereen en wist tussen de dames een 2e plek te bemachtigen! Anne, Tessa, Tamara en Babette volgde op een 22e, 23e,34e en 35e plaats. Omdat Eva de eerste junior-dame was, mag ze morgen starten in de roze trui! Daarnaast gaat team RDE aan de leiding in het ploegenklassement!

Dinsdag: een klassieker over 63km (N) en 85km (V)
Een pittige klassieker met een flinke klim en een onverharde strook. Bij de nieuwelingen leverde de eerste echte etappe een 17e (Ilse), 18e (Sofie), 22e (Sanne) en 40e (Megan) plek op voor Team RDE. Bij de junior-vrouwen wist Tessa in de eindsprint 4e te worden! Gevolgd door een 19e plek voor Tamara, Eva 20e, Anne 43e en Babette 48e. Doordat het uitliep in een massasprint, wist Eva haar roze trui veilig naar de streep te brengen en start ook morgen weer in het roze!

Woensdag: wederom een klassieker, ditmaal over 65km (N) en 98km (V)
Bij de nieuwelingen ging het er hard aan toe vandaag. Gelijk vanaf het begin ging het voluit en waren en continue demarrages. Ook onze dames hebben het meerdere malen geprobeerd. Uiteindelijk draaide het toch uit op een massasprint en wist Sofie naar een 3e plek te sprinten! Ilse werd 12e, Sanne 22e en Megan 40e. Door de goede resultaten van de afgelopen dagen staan de meiden derde in het ploegenklassement! Bij de junior-vrouwen was het een hele andere wedstrijd. Halverwege de wedstrijd ging Michelle (gastrenster van Team RDE) ervandoor en kreeg twee minuten voorsprong. Door goed teamwork in het peloton behield Michelle haar voorsprong en ging er met de overwinning vandoor! Eva werd in de eindsprint van het peloton 3e! Tessa werd 19e, Babette 44e en Tamara 46e.

Donderdag: een criterium door het centrum van Tidaholm
Een bochtig parcours met een finish lichtelijk heuvel op. Helaas reed Sofie lek en kon ze niet meer terugkeren in de voorste groep. Hierdoor is ze weggezakt in het algemeen klassement. Ilse wist zich wel te handhaven en werd 11e. Sofie 21e, Sanne 22e en Megan 32e. Bij de junioren werd Eva 3e, Tessa 19e, Babette 41e en Tamara 42e. Helaas wist Eva vandaag op basis van bonificatieseconden haar roze trui niet te behouden, maar mag morgen nog wel van start in de blauwe trui.

Vrijdag: een omloop over 32km (N) en 65 km (V)
Sofie koos vandaag voor de aanval om tijd terug te winnen voor het algemeen klassement, en met succes! Ze kwam met drie andere los van het peloton en wist de voorsprong uit te bereiden. In de slotklim zat ze goed en ging als eerste de sprint aan. Ze had zo’n goede eindspurt dat niemand meer over haar heen kwam! Een geweldige overwinning met een flinke voorsprong op de rest. Ilse werd 8e, Sanne 28e en Megan moest helaas de wedstrijd vroegtijdig verlaten door een valpartij. Bij de junior-vrouwen was de gele trui ervandoor gegaan en die heeft het peloton niet meer terug gezien. Hiermee had ze de eindzege zo goed als veilig gesteld en ging het om de tweede plaats. Eva werd 5e, Tessa 11e en Babette 42e in de eindsprint. Tamara heeft de wedstrijd vroegtijdig verlaten. Door de ontsnapping zijn de dames in het ploegenklassement gezakt van de eerste plaats, naar de tweede plek.

Zaterdag: afsluitende tijdrit over 14km
Een zware tijdrit over een heuvelachtig parcours met een hoop wind. Ook was het aan de dames te merken dat de eerdere dagen deze week flink in de benen waren gaan zitten, maar desondanks werd er weer geweldig gepresteerd! Sofie wist na een grandioze tijdrit een 3e tijd neer te zetten bij de nieuwelingen. Ilse werd 12e, en Megan en Sanne eindigden 42e en 44e. Bij de junioren was het Eva die het feest compleet maakte! Ook zei snelde naar een 3e tijd. Tessa werd 17e, Babette 32e en Tamara 36e. Door de snelle tijd van Eva wist ze haar roze trui weer terug te veroveren en mocht zei zich kronen tot beste junior-vrouw deze week. Daarnaast werd Eva 2e in het puntenklassement en 3e algemeen! Tot slot werden er ook nog goede zaken gedaan voor het ploegenklassement. De nieuwelingen zijn 3e en de junior-vrouwen 2e geworden! Dus alle dames verschenen na een geweldige week met mooie koersen op het podium voor de huldiging. Al met al een topweek met een jongerentrui, hoge klasseringen in het algemeen klassement, twee dagoverwinningen en drie derde plekken! Namens de rensters willen wij alle begeleiders en sponsoren bedanken voor een geslaagde week!
foto van Team RdE.foto van Team RdE.

Team Rde presenteert nieuwe kleding in zweden!

Zaterdag 8 juli vertrekken negen dames van Team RDE richting Zweden voor een internationale etappekoers over zes dagen. Zowel bij de nieuwelingen-meisjes als bij de junior-vrouwen zullen we aan de start verschijnen. Echter zal de kleding er dit keer misschien iets anders uit zien dan dat u van ons gewend bent. Omdat het team afgelopen jaar gegroeid is, zijn er ook een hoop nieuwe sponsoren bij gekomen. Ook deze sponsoren behoren op de kleding en daarom zijn we de laatste weken druk bezig geweest met het ontwerpen van de nieuwe outfit voor de meiden van Team RDE met alle nieuwe logo's. En met succes! Het eindresultaat is prachtig en de meiden zullen schitteren in Zweden in hun nieuwe kleding! Nogmaals willen wij alle sponsoren erg bedanken: Babartman Assurantiën Borne, B Cat, Bike Center ZeeuwsVlaanderen, Nijha BV, Regiobank Borne, Jongejan Wisseborn, Salco en Vermarc!foto van Team RdE.

Winst in Driel

foto van Team RdE.Gisteren won Eva op indrukwekkende wijze de Ronde van Driel! Halverwege het criterium ging ze er alleen vandoor en kwam solo over de streep nadat ze het peloton een ronde had gedubbeld. Tessa won de sprint van het peloton en werd 2e(!), Sofie werd 5e, Ilse 9e en Sanne V 14e. Megan, Anouk en Laura moesten het peloton helaas laten gaan en werden respectievelijk 21, 22 en 27e.

Succesvol NK tijdrijden

Na de wegwedstrijd van zaterdag, was het vandaag tijd voor de tijdrit. Een tijdrit over 13km met aantal klimmetjes. Als eerste gingen de nieuwelingen-meisjes van start. Ilse wist na een keurige tijdrit 13e te worden in een tijd van 20min10. Sofie werd op het districtskampioenschap al tweede, dus dat ze kon tijdrijden wisten we, maar vandaag steeg ze boven zichzelf uit en werd met een tijd van 19min17 2e op het NK tijdrijden! Een onwijs knappe prestatie!

Ook voor de junioren was het een geslaagd NK! Wellis waar zonder podiumplek, maar de meiden zaten er heel dichtbij... Anne snelde namelijk naar de 4e plaats met 14 seconden verschil op de nummer drie. Eva volgde op een 5e plaats op 7 seconden van Anne. Ondanks dat ze het podium net miste, toch twee meiden van TeamRdE in top 5 op het NK tijdrijden! Ook Tessa reed een goede tijdrit en kwam als 15e over de streep! Al met al een zeer geslaagde week met geweldige prestaties dit NK voor TeamRdE! 


(Van links naar rechts: Sofie, Ilse, Anne, Eva en Tessa)

 

NK weg 2017

Vandaag was het dan eindelijk zover. Het NK op de weg. Dit jaar werd het NK verreden in het heuvelachtige Montferland, wat betekend dat er geklommen moet worden. En niet zonder succes! Bij de nieuwelingen-meisjes bleef het peloton bij elkaar en werd het een eindsprint. Sofie zat op de slotklim omwijs goed van voren en wist na een geweldige eindsprint als vierde over de finish te komen! Onwijs knap als eerste jaars nieuweling! Toch vond ze het jammer dat ze het podium net miste, zeker als je zo dichtbij bent... Ook Ilse liet zich van haar beste kant zien en sprintte naar een negende plaats! 

Bij de junioren was het een hele andere wedstrijd. Het bleef lang bij elkaar en het leek op een eindsprint uit te lopen, totdat twee meiden ervandoor gingen. Het peloton heeft ze laten rijden en niet meer terug gezien. Helaas zat niemand van team RdE hierbij. Het peloton maakte zich op voor een sprint om de derde plek. Eva, Anne en Tessa zaten goed van voren en kwamen uiteindelijk tot een 12e, 19e en 21e plek. Niet wat de meiden ervan gehoopt hadden, maar al met al een prima uitslag. 

Eva districtskampioen bij de junioren

Op 5 juni werd in Amersfoort het districtskampioenschap verreden bij de nieuweling-meisjes en junior-dames. Vooral bij de junior-dames was het een chaotische wedstrijd. Al vrij snel haalde het juniorenpeloton de dames in en de twee pelotonen smolten samen. Het aantal dames dat zich op dat moment voorin bevond, kon profiteren van de junioren waardoor er uiteindelijk maar een aantal overbleven voor de eindsprint. Eva zat namens TeamRdE goed voorin en wist in de eindsprint de rest nipt te verslaan! Een mooie overwinning voor Eva en het team.

Winst voor anne in geldrop

Gister stonden Anne, Sanne V, Tamara, Eva, Sofie, Ilse en Sanne P aan de start in Geldrop voor weer een criterium. En wederom met goede resultaten!

JUNIOREN
Mooie wedstrijd vandaag waarin de RdE dames zich prima hebben laten zien. Anne en Eva zaten bij de juiste ontsnappingspoging en wisten samen met twee andere dames een gat te slaan met het peloton. Team RdE liet hier duidelijk zien dat we als team kunnen rijden en Tamara en Sanne hebben zichzelf opgeofferde door het peloton af te stoppen, waardoor de kopgroep met Eva en Anne seconde voor seconde uitliepen (4 dames weggereden met 2 RDE meiden). Nadat het peloton moet afsprinten ( Tamara word 6e en Sanne 13e) sprinten de laatste 4 meiden af voor de overwinning, Anne pakt een geweldige overwinning en Eva pakt de 3e plaats!

NIEUWELINGEN

Bij de nieuwelingen stonden Sofie, Ilse en Sanne aan de start. Helaas was Sofie betrokken bij een valpartij waarna ze met een hoop schaafwonden de koers heeft moeten verlaten. Ondanks de valpartijen wisten Ilse en Sanne de chaotische wedstrijd uit te rijden. Ilse pakt een 12e plek en Sanne een 15e plek! #TeamRDE

RdE succesvol in stampersgat

Ook vandaag was het weer koers voor de meiden! Vandaag waren Megan, Sofie, Anouk, Rienke & Anne aan de beurt voor diverse criteriums in Stampersgat, Veldhoven en Kempen. En met succes!

Sofie verteld over haar wedstrijd in Stampersgat: 
Mijn voorbereiding voor de wedstrijd ging niet zo goed. Tijdens het inrijden gevallen en last van schaafwonden, maar de knop omgezet en vol voor de wedstrijd gegaan. De hele tijd voorin meegekoerst. Met de sprint zat ik goed en ging als derde door de laatste bocht heen. Nog even gewacht met aanzetten en er toen vol erlangs. Tot de finish doorgereden en 1e geworden!!! Met een paar fietslengtes voor op de rest! Op naar Tour de Himmelfahrt in Denenmarken volgende week!
Ook Anne wist een plek te veroveren op het podium, ze pakt een geweldige 3e plaats tussen de junioren!

Gp Groenegroep in Veldhoven:
Ook Rienke was vandaag in actie in Veldhoven, ze kende up & downs tijdens de wedstrijd en heeft veel geleerd vertelde ze; weer een mooie ervaring voor de volgende wedstrijd!

Criterium in Kempen: 
Megan en Anouk reden vandaag in Kempen, Megan verteld:
Vandaag heb ik de ronde van kempen gereden. Het was een criterium met een rondje van 1,4 km. Eerst kon ik nog bij het peleton blijven maar op ongeveer de helft lag ik er samen met onderandere Anouk eraf. Uiteindelijk ben ik van dat groepje nog 3e geworden met de eindsprint en Anouk heeft hem ook uitgereden!

Weer een super weekend voor de meiden! 1x & 1x #TeamRDE

Tamara pakt derde plek in de wijk

Gister stonden Eva, Tamara, Sanne & Rienke aan de start voor een criterium in De Wijk.

Tamara verteld:
Gister was het eindelijk een keer tijd voor een criterium, wat mij het beste ligt. Vanaf de start werd er al erg hard gereden waardoor de groep meteen brak. Er bleef een uitgedund peloton over en er waren 2 junioren weggereden die we niet meer hebben terug kunnen pakken. De rest van het peloton bleef bij elkaar en het werd een eindsprint om de derde plaats. Ik kwam als eerste junior over de finish dus goed voor een 3e plek! Dit was pas mijn eerst criterium dus erg gemotiveerd voor de volgende criteriums! 
Eva wist een keurige 6e plaats te halen, Rienke en Sanne miste helaas de aansluiting met het peloton, naar wisten de koers keurig uit te rijden! #TeamRDE

Prima resultaten in Drouwen en Uden

Na afgelopen de Marianne Vos Classic van afgelopen zaterdag, reden een aantal dames van RdE ook zondag nog een wedstrijd:

Eva en Rienke stonden afgelopen zondag aan de start in Drouwen, een gecombineerde wedstrijd met junioren en elite over 60 km. Beide reden ze een goede wedstrijd wat resulteerde in een 4e plaats voor Eva en een 26e plek voor Rienke! Keurige uitlslagen tussen de elite vrouwen!

Sanne V en Laura reden een criterium in Uden. Vroeg in de wedstrijd onstond er een kopgroep met daarin Sanne. Uit deze groep ontstond weer een nieuwe kopgroep waar Sanne net de slag miste. Ze kwam in een groepje dat reed voor de 5e plek en werd uiteindelijk 9e. Laura reed ook een keurige wedstrijd en draaide goed met verschillende mensen mee. Zij werd uiteindelijk 22e.

Eva wint Marianne Vos Classic

Vandaag stonden zowel de nieuwelingen als junioren meiden van Team RDE aan de start van de Marianne Vos Classic!

JUNIOREN: De winnares (Eva Jonkers) vertelt:
De wedstrijd ging over 2 rondes van een kleine 30 km. Anne, Tessa en ik waren steeds te vinden in de kop van het peloton. Er werd best hard gereden. In de tweede ronde ging Anne er alleen vandoor wat ze een behoorlijk aantal kilometers volhield. Eenmaal weer terug in het peloton kwam de ene naar de andere aanval. In de laatste 3 km was er 1 vooruit. Met nog 2 km te gaan, vond ik het genoeg geweest en zette de aanval in. Naar de koploopster en erop en erover. Vollebak naar de streep en ik hield stand! Een fantastische overwinning voor mij met 8 sec voorsprong!

Ook Anne, Tessa en Tamara wisten vandaag keurig in het peloton te finishen. Tessa een 21e plaats, Anne een 25e plaats en Tamara een 43e plaats. Helaas wisten Sanne en Laura de koers niet uit te rijden.

NIEUWELINGEN:
Sofie, Anouk, Megan, Ilse en Julia reden vandaag bij de nieuwelingen. Sofie eindigde met een goede wedstrijd op een mooie 10e plek.. Anouk kwam ook goed mee, maar moest helaas de wedstrijd vroegtijdig verlaten. Julia, Ilse en Megan waren helaas betrokken bij een valpartij. Ilse kwam hard ten val en heeft hierdoor de wedstrijd moeten verlaten. Julia en Megan hebben daarna nog wel de koers uit kunnen rijden. Julia haalt daarbij alsnog een 59e plek een Megan een 64e plek.

Sofie door naar het NK tijdrijden

Namens Team RDE heeft Sofie van Rooijen zich als eerste geplaatst voor het NK tijdrijden bij de nieuwelingen-meisjes dit jaar. Sofie vertelt:

Ik heb gister het DK tijdrijden gehad. Hierbij mochten alleen de eerste 2 gelijk door naar het NK. Het was in Almere dus weer een lekker stukje rijden. Toen we daar waren heb ik eerst de tijdrit 1x verkend. Het parcour was 14,5 km lang. Het eerste stuk na de start was helemaal wind mee. Dat was ongeveer 7,5 km lang. Toen draaide je het fietspad op en na ongeveer 0,5 km draaide je de weg weer op en ging je tegen de wind in. Deze weg was ruim 6 km lang. Mijn start was goed en ging gelijk naar een lekker tempo, maar door een vrachtwagen die tegen mijn richting in kwam,was ik even afgeleid en uit mijn ritme en moest weer daarna een beetje op gang komen. Ik kon goed druk houden op de pedalen en ging naar het stuk wind tegen. In het begin moest ik even mijn tempo zoeken, maar later vond ik hem wel. Ik kon eigenlijk de hele tijd wel druk houden, totdat ik eigenlijk de finish zag. Dat was jammer en daardoor wat secondes verloren. Ik ben met een tijd van 22,34 min 2e geworden! Hierbij ben ik gelijk geplaatst voor het NK!! Ik zat 9 sec achter de eerste en 15 sec voor op de derde! #TeamRDE

 

Wedstrijdweekend Team RDE

De dames van Team RDE hebben dit weekend volop wedstrijden gereden. Zowel in Nederland als in België verschenen de dames aan de start. Hier een kort van de dames verslag vanuit België:

Dit weekend hebben drie meiden (Sanne, Tamara en Laura) ieder op hun eigenwijze een weekendje België erop zitten. Voor Sanne begon het zaterdag met een wedstrijd in de plaats Schellebelle. Het was een zware wedstrijd tussen de elite vrouwen, waarbij Sanne een nette 40ste plek behaalde van de 101 gestarte deelnemers. De dag erop was er wedstrijd in de plaats Sinaai, waar alle drie de meiden aan de start stonden. Het was een wedstrijd met nieuwelingen meisjes en junior-dames samen. Er stonden in totaal 87 deelnemers aan de start en de wedstrijd was 58 km lang. Alle drie de meiden reden goed mee met het peloton, totdat er een grote val plaatsvond in de 3de van de in totaal 8 rondes. Gelukkig lag geen van ons drieën erbij, maar Laura belande wel in een achtervolgend groepje die 2 ronden voor het eind weer aansloot bij het peloton. De wedstrijd eindigde in een massasprint waarbij Tamara een fantastische 4de plek behaalden, Laura geweldig 16de werd en Sanne een super 21ste plek behaalde na haar gereden wedstrijd van de dag ervoor.

Naast wedstrijden in België, waren er ook een aantal dames die het dichter hij huis zochten. Er werd in Standdaardbuiten en Dwingeloo gereden. Voor de meeste dames hun eerste criterium van het seizoen. Hier een verslagje van de wedstrijden:

Standdaardbuiten:
Hier verschenen de nieuwelingen Ilse en Sofie en junioren Tessa en Anne aan de start. De ervaringen van Anne:...
Vandaag werdt er hard gekoerst. Het ging gelijk vanaf de start hard en er waren 2 dames weggereden. Al snel waren er nog maar 25 rensters over in het peloton. Er werd veel gedemareerd door onderandere Tessa en mij. We probeerde het peloton af te stoppen voor elkaar, leuk om zo als team samen te rijden! Tessa was uiteindelijk 11e bij de junioren. Ilse was 7e en Sofie 6e bij de nieuwelingen en ik 8e bij de junioren. Allemaal goed gereden en mooi in het peloton gebleven!

Dwingeloo:
Hier verschenen Julia en Babette aan de start voor hun eerste criterium van het seizoen.Babette moest vroegtijdig wedstrijd verlaten door een blessure, maar Julia wist zich goed staande te houden tussen de junior-dames als tweedejaars nieuweling! Julia:
Na de start kwam ik terecht in de tweede groep waar ik de hele wedstrijd heb gereden. Er werd goed gekoerst en ik heb er veel geleerd. Mooi op kop mee kunnen draaien en uitgereden in de tweede groep.

Ronde van Zuid-Oost Friesland:
Zondag stond Eva Jonkers aan de start van de Ronde van Zuid-Oost Friesland voor Elite dames namens de selectie Junior-Vrouwen. Samen met 5 ploeggenoten reed Eva sterk voorin mee. Ze miste helaas de aansluiting met de kopgroep maar hielt zich sterk stand in de tweede groep. En sprintte na 129 KM naar een 4e plek in de tweede groep wat resulteerde in een 17e plek!

Extra bedankje aan Bikecenter Zeeuwsvlaanderen

Naast de sponsoring van Bikecenter Zeeuwsvlaanderen regelt Frans ook van alles voor de fietsen van onze dames! Ze kunnen altijd terecht voor reparaties en hij zorgt ervoor dat de dames perfect op de fiets zitten. Hier wordt dan ook volop gebruik van gemaakt door team RdE. Ook was Frans als mechanieker (en begeleider) mee naar Frankenau. Hier heeft hij alle problemen aan het materiaal direct kunnen verhelpen zodat onze dames elke training weer veilig de weg op konden. Hartelijk dank hiervoor! 

Trainingskamp Frankenau

Vorige week zijn de dames van team RdE op trainingskamp geweest in Frankenau (vlakbij Winterberg). Woensdag middag vertrokken twaalf dames met vier begeleiders in diverse busjes. Eenmaal aangekomen aten we gezamenlijk pasta en was het tijd om naar bed te gaan.
Donderdag ochtend stond de eerste training op het programma. Het was een rit van 70km om te wennen aan de omgeving. Al die heuvels zijn we in Nederland natuurlijk niet gewend. Na een prima verzorgde lunch s' middags gingen de dames op weg voor de tweede training van de dag. Wederom 70km met een aantal herhalingen van een pittige klim met steigingspercentages tot 16%!


Vrijdagochtend stond in het teken van techniek. Na even los gereden te hebben, hebben we geoefend op bidons aanpakken, remmen, draaien/keren en hebben we een parcour op tijd afgelegd. Zo snel mogelijk alle oefeningen goed uitvoeren. Het middagprogramma bestond uit een duurrit van 85km door de prachtige omgeving.

Het restaurant waar we altijd lunchen en avondeten, had een prachtige lunch bereid die we zaterdag ochtend konden ophalen opweg naar Winterberg. Die lunch hadden we hard nodig, want er stond een lange training op het programma. Na 145 km en 2000 hoogtemeters hadden we een hoop van de omgeving gezien. Naast Winterberg zijn we nog veel meer mooie klimmen en plekken tegen gekomen. Al kregen we dat de laatste 30 km niet helemaal meer mee. Want hoe goed de dames ook getraind zijn, 145 km door de heuvels is en blijft afzien.
Na een welverdiende nachtrust, brak zondag de laatste training aan. Tijdrittraining! Drie maal een klim van 1.6km op tijd. Telkens werd er tussendoor geëvalueerd waardoor je beter voorbereid aan de volgende keer begon. Dit leidde bij sommige de laatste keer tot spectaculaire verbeteringen van hun tijden!

Al met al was het een geweldig weekend met een hoop gezelligheid. Daarnaast hebben we veel geleerd.

Namens de dames willen we de begeleiding weer bedanken! Alles was weer top geregeld!
Ook Inez, die mee was als extra begeleidster, bedankt! #TeamRDE

 Daarnaast zijn er met een GoPro leuke beelden gemaakt vanuit de groep. Een unieke inkijk op hoe wij de training vanaf de fiets beleven.Het filmpje is te vinden op: https://www.facebook.com/RagazzeDellest/?fref=ts 

EPZ Omloop van Borsele 2017

Naast de Healthy Ageing Tour, maakte ook de EPZ Omloop van Borsele deel uit van de UCI Nations' cup voor junior-vrouwen. Team RDE werd vertegenwoordigd door Anne van Rooijen, Eva Jonkers, Tamara de Graaf, Babette Buitenhuis, Tessa Paardekooper en Rienke ten Have. Een mooi zestal dat vrijdag begon met een individuele tijdrit over 13,5 km tussen een heel internationaal deelnemersveld. De dames wisten zich onwijs goed staande te houden tussen alle nationale selecties uit diverse Europeese landen. Als eerste ging Rienke van start. Na een keurige tijdrit is ze op een 124e plek van de 139 deelneemsters geëindigd. Tamara snelde naar een mooie tijd onder de 21 minuten en bemachtigde een 72e plek en Babette werd 66e. Toen verscheen Anne aan de start wist boven zichzelf uit te steigen. Met een geweldige tijd onder de twintig minuten werd ze 23e. Ook Tessa liet zich van haar beste kant zien met een geweldige 18e plek. Als laatste ging Eva van start. Lang hoefde we niet te wachten, want na 19'30 minuten sprinten ze naar een fantastische 6e plek. Een super eerste dag van alle dames met als resultaat een 5e plek in het ploegenklassement van de 26 ploegen.

Lees meer

Klassieker 'Kleine Hein' in Emmen

Gisteren stond de Kleine Hein in Emmen op het programma. 150 nieuwelingen en junioren vertrokken samen voor 70km koers. Met windkracht 4/ 5 was het één groot slagveld in de eerste kilometers. Het hele peloton brak uiteen in verschillende groepen.
Eva zat in de kopgroep van 11 junioren. 15 km voor het eind moest ze lossen omdat het toen op de kant kwam. Ze wist in haar eentje door te rijden naar de finish en werd zo 11e. Tessa volgde in de 2e groep en reed naar een 19e plaats.
Anne, Sofie en Ilse zaten in de 3e groep. Anne wist de laatste km nog uit deze groep weg te rijden en pakte een 31e plek bij de Junioren. Sofie werd uiteindelijk 14e en Ilse 23e bij de nieuwelingen.
Tamara, Sanne P, Sanne V, Rienke, Megan en Anouk hadden de slag gemist en hebben de wedstrijd helaas niet uit kunnen rijden.

 

Healthy Ageing Tour 2017

Dit jaar maakte de Healthy Ageing Tour deel uit van de UCI Nations’ cup voor junior-vrouwen. Voor team RDE verschenen Anne van Rooijen, Eva Jonkers en Tessa Paardekooper aan de start. Een wedstrijd over vier dagen met een proloog en drie etappes in en rondom Groningen. De reacties van de dames zelf na de laatste dag:
Anne:
Zo dat was toch een week! Het was een van mijn eerste meerdaagse op dit hoge niveau. Dus als eerstejaars junior had ik van tevoren niet verwacht dat ik de tour helemaal zou uitrijden. De proloog (tijdrit) ging niet zo goed. Ik was te snel gestart, omdat ik zo opgepept was. De laatste kilometer zakte mijn snelheid af. Doel was top 50 maar het werd een 79 plek. De eerste etappekoers ging goed. Ik kon in de begin fase mooi naar voren rijden en zat al gelijk op de 5e rij. Daarna zat ik net achter de breuk van het peloton en kwam ik in een groepje voor de 40ste plek. Hier moest ik helaas van lossen en kwam in een groepje daarachter. Uiteindelijk was ik helemaal kapot en finishte ik achter het groepje op grootte achterstand, maar wel gefinisht. De derde dag kon ik niet bij het peloton blijven en was ik echt helemaal kapot. Toen kwam ik in een groepje van 6 met allemaal buitenlanders en kreeg ik het voor elkaar om met hun waaiers te gaan rijden. We hebben niemand terug laten komen en zijn op 8 min gefinisht. Mooie ervaring! De laatste dag was het zwaarst. Van te voren kon ik moeilijk eten en voelde ik me al niet goed. Toen ben ik even gaan lopen en begon ik het ontbijt niet binnen houden. Daarna nog zoveel mogelijk proberen te eten en starten. Het was heel zwaar en voor deze afstand. Ik reed veel achterin het peloton. En kon de valpartijen ontwijken en bij de laatste moest ik door het gras en kwam ik op achterstand. Ik had niet meer de kracht om terug te rijden en ben op 1:15 achter het peloton gefinisht. Wel heel blij dat ik hem heb uitgereden!! Op naar volgende week een mooie klassieker en over twee weken weer een meerdaagse in Borsele!

Lees meer

Healthy Ageing Tour

Dit weekeinde staan er voor Eva, Tessa en Anne een paar mooie wedstrijden op het programma. Zij zullen namens de RDE deelnemen aan de Healthy Ageing Tour. Dit is een meerdaagse die onder de UCI Nations Cup voor juniorvrouwen valt. Een zeer sterk deelnemersveld zal aan de start verschijnen voor een proloog en drie etappe-koersen. Namens de RDE willen we de meiden heel veel succes toewensen! 

Wedstrijd in Börger (D)

Afgelopen zondag stonden Tessa, Anne, Megan, Tamara, Sofie en Ilse aan de start in Börger (Duitsland). Er was een aparte wedstrijd voor nieuwelingen en juioren. Bij de nieuwelingen meisjes had Megan helaas pech met haar fiets en heeft de wedstrijd niet uit kunnen rijden. Sofie en Ilse hebben de hele wedstrijd mooi in het peloton meegedraaid en ilse behaald de 21e plek, Sofie een 36e plek. Tessa, Anne en Tamara startte bij de junioren en reden de hele wedstrijd mooi voorin mee met het peloton. Tamara was helaas betrokken bij een valpartij maar is via auto's weer terug gekomen. De meiden sprinten alle 3 mee in het peloton: Tamara 6e, Tessa 9e en Anne 19e! Prima resultaten van de dames!

Trainingsweekend Voerstreek

In het weekend van 25 en 26 maart zijn de meiden van Team RDE weer flink aan de bak geweest! Samen met de dames van het Adelaar Ladies Cycling Team, vertrokken de meiden op zaterdagochtend naar Sint-Martens-Voeren. Eenmaal aangekomen bij jeugdherberg de Veurs, werden de kamers verdeeld, waarna de meiden zich klaarmaakten voor de eerste training van het weekend. Met mooi weer vertrokken ze richting Limburg, met als eerste bestemming de pittige beklimming van de Camerig. Na deze 6 kilometer lange klim met de gehele groep te hebben verkend, konden de meiden zich opmaken om de klim nogmaals op te rijden in de vorm van een tijdrit. Toen iedereen boven was, werden de beenstukken weer aangetrokken en de bidons opnieuw gevuld en werd de rit door Limburg voortgezet. De groep reed zo bijvoorbeeld naar het Drielandenpunt, de Gulperberg, de Eyserbosweg, de Keutenberg en de Cauberg. Na ongeveer 4,5 uur kwam de groep weer terug in Voeren en konden de meiden ’s avonds genieten van typisch Belgisch eten. Na het eten volgde nog een korte evaluatie van de dag waarna de meiden vlug het bed opzochten.

Na een wat korter nachtje door het verzetten van de klok, zaten de meiden op zondag om 8.00 alweer aan het ontbijt. Omdat er voor deze dag een lange rit was gepland, werden de lunchpakketjes samengesteld en in de bus gelegd. Rond 10 uur vertrok de groep richting de Ardennen. Na twee uurtjes fietsen werd er een lunch-stop gemaakt in het plaatsje Spa. Hierna ging de groep op weg naar het racecircuit van Spa-Francorchamps.  Helaas kon er niet op het circuit gereden worden, maar desondanks was het indrukwekkend om te zien hoe snel de auto’s reden. Na dit gezien te hebben werd er weer door gereden, maar op een gegeven moment werd er besloten dat er toch wel zonder beenstukken kon worden gereden. De beenstukken werden snel afgegeven aan de volgauto en de eerste lijntjes konden worden gekweekt! Terug in Voeren stond er uiteindelijk 5 uur training op de teller! Nadat de tassen snel waren gepakt keerde de groep weer huiswaarts. Na nog even wat gegeten te hebben, was de groep rond half 10 weer terug in Apeldoorn.  Het was een erg leuk maar zwaar trainingskamp! Ook het goede weer maakte het een erg geslaagd weekend!

 

Trofeo Binda Italië Nationscup

De meest rechtse op de foto in het oranje is EvaEva Jonkers was namens de RDE afgelopen weekend samen met de Nederlandse Selectie afgereisd naar Italië om deel te nemen aan de 'Trofeo Binda Italië Nationscup Junior Women'. Een kort verslagje van hoe Eva het weekend beleefd heeft:
 
Zaterdag 18-03 vertrokken we vanaf Schiphol om vervolgens te landen op Milaan-Malpensa. Snel een lunch bij ons hotel en hup de fiets op. Het parcours werd verkent en vervolgens op de hotelkamer werd de tactiek besproken. Na een heerlijke avondmaaltijd snel ons bedje in want de wekker stond op 05:15 uur. 
Om 6 uur stond het ontbijt al op ons te wachten. Daarna snel de koffer pakken en op naar het parcours. Rugnummers opspelden, beentjes insmeren en inrijden. Nog even snel het podium op voor een krabbeltje en een foto met het team en door naar de verzet controle. Om 9 uur stond het peloton van 147 meiden klaar en gingen we dan eindelijk van start. Na een iets langere neutralisatie als normaal ging de koers dan eindelijk echt los. Maar al na een paar kilometer zat ik achter de eerste valpartij. Ik kon er gelukkig snel omheen en weer aansluiten bij het peloton. Er zaten een paar flinke klimmetjes in het parcours. We zaten als team goed voorin. De kilometers vlogen voorbij. Op de laatste klim helemaal naar boven kwam een aanval. Helaas moest ook ik lossen. Maar eenmaal boven ging het gas er weer op en kon ik in de afdaling weer aansluiten. Uiteindelijk met een uitgedund peloton van 25 meiden naar de finish. Een massasprint. Teamgenoot Lorena zat goed van voren, en maakte het fantastisch af! Ik kwam als 14e over de streep.
(Eva is meest rechtse in het oranje)

Start wedstrijdseizoen in Strijen

Vandaag is het wegseizoen officieel begonnen met de eerste klassieker van het jaar. De omloop van Strijen. Namens de RDE stonden 9 dames aan de start. 4 nieuwelingen voor 50 kilometer en 5 junioren voor een koers over 60 kilometer. In tegenstelling tot voorgaande jaren stond er niet veel wind vandaag. Hierdoor bleef het nieuwelingen peloton lange tijd bij elkaar. Zo nu en dan waren er pogingen om weg te komen, maar geen enkele aanval hield stand. In de slotfase werd het tempo goed opgevoerd en meldde onderandere Ilse en Sofie zich voorin het peloton. Met het ingaan van de eennalaatste bocht bevond Ilse zich nog op een 5e plek, maar wist deze in het gedrang niet vast te houden. Uiteindelijk was Sofie de eerste van de RDE die over de meet kwam met een keurige 17e plek. Ilse volgde met een 27e plek. Daarnaast wisten Sanne P en Megan zich ook goed staande te houden. Zij werden 43e en 61e in de eindsprint in een deelnemersveld van 90 nieuwelingen-meisjes.

Bij de junior-vrouwen ging het er vooral hard aan toe. De gemiddelde snelheid na 60 kilometer was 42 km/u. Naast een aantal afvallers door het hoge tempo en valpartijen zoals Rienke, Marike en Babette, konden Eva en Tessa het tempo goed aan. Ze waren grotendeels van de koers voorin te vinden. Door het constante hoge tempo, waren er weinig mogelijkheden tot démarrages. Hierdoor liep het ook bij de junior-vrouwen uit op een massa-sprint, met Eva en Tessa op een respectivelijke 27e en 38e plaats. Anouk heeft een oefenwedstrijd in Oosterwolde gereden en is keurig in het peloton gefinished. De kop is eraf en de meiden hebben zich laten zien. Omdat de eerstvolgende landelijke wedstrijd pas weer in april is, gaan de meiden in het weekend van 25 en 26 maart op trainingskamp naar de Ardennen. Daar volgt later meer over!

RDE Meiden actief in Spanje en Limburg

Met de eerste klassieker Strijen in het vooruitzicht, maken de dames zich op voor het begin van het seizoen. Naast de gezamelijke zaterdagtrainingen zoeken Anne en Eva het zonnige Spanje op voor een trainingsstage aan de kust.  Ze verblijf meer dan een week in Loret De Mar, waar de laatste voorbereidingen voor het wegseizoen worden getroffen. Daarnaast zijn Tamara, Tessa, Laura en Michelle afgereist naar Zuid-Limburg voor een trainingsdag in de Hollandse 'bergen'. Het was een tocht van 100 kilometer met meer dan 1400 hoogtemeters.
Nu de puntjes nog op de 'i' zetten de komende week, en de meiden zijn klaar voor het nieuwe wegseizoen!

 

Tessa tweede in Sleen

Direct RDE succes bij de seizoensopenig in Sleen. Tessa Paardekooper werd er tweede.

Tessa reed in de eerste ronde weg samen met de uiteindelijke winnares en het gecombineerde nieuwelingen/junioren peloton zag het tweetal pas terug na de finish. Onder andere Babette en Rienke in de rol van afstoppers in het peloton. De nieuwelingendames hielden zich keurig staande in het peloton met ook junioren dames. Een hoopgevend begin van hopelijk een mooi seizoen.

Eva Jonkers gevraagd voor Nationale Selectie

De geweldige prestaties van Eva Jonkers vorig jaar als nieuweling zijn niet onopgemerkt gebleven. 
Eva is gevraagd om mee te trainen en om koersen te rijden in het oranje shirt van de 
Nationale Selectie. Daar zijn we als RdE razend trots op. Eva was altijd gemotiveerd om met 
de dames van de RdE mee te trainen en is ook namens de RdE in 2016 naar Zweden geweest. 
Eva blijft bij de RdE betrokken maar we snappen dat ze een drukke agenda krijgt en soms niet 
mee kan trainen. Maar een betere ambassadeur voor de RdE als Eva kunnen we eigenlijk niet 
hebben. ‘Oosterling’ en oud Nederlands kampioen  Loes Gunnewijk uit Groenlo is bij de KNWU 
verantwoordelijk voor de selectie bij de junior-dames. Hopen dat Eva ooit in de voetsporen 
kan treden van Loes.

Geweldig dames!

Voor goede trainingsfaciliteiten en het meedoen aan koersen, is geld nodig.
De KNWU stimuleert de ontwikkeling van het dameswielrennen in het Oosten 
met een financiële bijdrage. Daarnaast hebben enthousiaste ouders gezorgd
voor grote sponsoren die zich voor de komende twee/drie jaar hebben
gecommitteerd aan de RdE. Daarmee kunnen we de komende jaren dus gaan
bouwen. 

Lees meer

Website RdE online

logo

De website van de RdE is weer up to date. Alle rensters en begeleiders staan erop. 
De missie/ visie en uitgangspunten van de RdE…. En straks komen natuurlijk ook de
resultaten van onze rijdsters op de site te staan. Volg ons ook vooral op Facebook,
Instagram en andere social media. RdE: Resultaat door Enthousiasme. De dames
zijn er klaar voor, de webstite is er ook weer klaar voor…