KNWU District Oost

In 2011 zijn we met een vijftal dames gestart om één in de maand een gezamenlijk wegtraining  te organiseren.

Reden was dat voor betreffende dames geen faciliteiten waren voor trainingen. Meestal moesten ze met nieuwelingen en junioren mee of er werd niets gedaan. Voor veel dames die bijvoorbeeld net van de jeugd kwamen een reden om te stoppen.


In 2012 kreeg het district er ‘lucht’ van dat we wat organiseerden voor deze groep.

Het District vroeg ons toen of we dit niet onder de vlag van KNWU Oost konden doen.

We kregen een klein budgetje voor wat trainingen en langzaam werd ,door met name mond tot mond reclame, de groep groter en werd de roep om meer activiteiten ook steeds groter. 


De groep bleef groeien en er diende zich in 2013 een kledingsponsor aan en we reden voor het eerst in wedstrijden als Ragazze dell ‘’Est: meisje uit het Oosten. Sterk punt is dat de dames gewoon lid blijven van hun eigen vereniging en alleen bij centrale trainingen en een aantal meerdaagse wedstrijden uitkomen in de kleuren van Team RdE.


We zijn anno 2017 gegroeid naar een groep van twintig dames in de leeftijdscategorie van 14 t/m 18 jaar waarbij een aantal belofte dames nog graag mee traint en incidenteel ingezet worden als assistent trainsters.

Met een budget dat dankzij diverse sponsoren vijftien keer zo hoog als in 2011, ziet de toekomst onder de vlag van het district er heel rooskleurig uit. We groeien nog steeds. De doorgroeimogelijkheden zijn er ook, want er is een afspraak gemaakt met wielervereniging AR&TV de Adelaar Apeldoorn om, waar mogelijk, één junior-vrouw per wedstrijd in te zetten tijdens de beloftencompetitie 2017. 

We hopen dat de rol van verenigingen, gestimuleerd door het district, groter zal worden en Team RdE alleen maar als meerwaarde wordt gezien voor rensters in plaats van een bedreiging.

 Jan de Graaf ´ploegleider´ RDE.